Råvaror

Jag har valt att i så stor utsträckning som möjligt använda ekologiska råvaror, gärna framtagna där även hänsyn till människan och arbetarnas livsförhållanden tas.

Jag tycker att maten smakar bättre när oljor, kål kollagenötter, grönsaker och rotfrukter är framtagna utan konstgödsel och andra kemikalier. Glöm inte kryddorna som ger en helt ny smakupplevelse som ekologiska än sina traditionellt framodlade motsvarigheter.

Finns det möjlighet tar jag den produkt som är så naturlig som möjligt. Det innebär att t.ex. äppelcidervinägern ska vara ofiltrerad och därmed mer levande vilket ger en fin bakteriekultur till kroppen. För oljor väljer jag de kallpressade som inte har upphettats och därmed tappat en del värdefulla aminosyror och andra vitala ämnen.

Givetvis får du använda vilka produkter du vill :) Tänk på att recepten är anpassade efter mått av ekologiska kryddor. Med traditionella kryddor kan du behöva lite mer för att få samma styrka som receptet.