Mat till djuren

Mitt intresse för mat har alltid funnits, både för människor och djur. I takt med att min kunskap ökar blir jag mer kräsen för vad jag själv äter, och även vad jag ger mina djur. När min underbara katt flyttade hem som liten kattunge var jag noga med att ge så artegen föda som möjligt till honom. Han har alltid fått rå färsk mat (lammhjärta, köttfärs, fisk m.m.) med ett kompletterande torrfoder med högt animaliskt innehåll. Jag tror inte att katter ska äta ris, majs eller något spannmål som ofta är den dominerande ingrediensen i de flesta torrfoder. Jag har svårt att hitta ett ekologiskt torrfoder till katten, men jag hoppas vi blir fler som efterfrågar detta så att producenterna snart tar fram ett.

Till hästarna har jag också tänkt till ordentligt. Det började när mitt sto hade fölat och hon hade en del problem. Diffusa sådana och ingen veterinär hittade något anmärkningsvärt.

Jag letade runt på marknaden men behövde inte gå långt, för i Louise och Pepparstallet fanns en kvinna som sålde ett ekologiskt och naturligt hästfoder. Jag köpte en burk mineraler från St Hippolyt och redan efter en vecka började min vackra häst bli sig själv igen. Det var som att hon lakats ur på vitala ämnen i kroppen, men inte till den grad att något blodprov kunde visa en obalans.

Detta har jag själv känt igen hos mig när jag började äta ekologiskt och på så sätt fyllt på kroppens depåer med vitaminer, mineraler och spårämnen. Jag känner mig ren, stark och frisk på ett sätt jag inte har upplevt tidigare.

För mer info om hästfoder kan du kika på min sida, wibert.se. Jag är återförsäljare för foder från St Hippolyt och Agrobs produkter.